Ett strandhotell

I höstas var jag och plåtade ansiktet utåt för renoveringen av Strandhotellet i Mellbystrand.

När jag bodde i Hässleholm hade vi en sommarstuga i Mellbystrand, och just Strandhotellet var en pizzeria. Eller en liten del var det, och mitt enda minne från just Strandhotellet är den pizzerian. Jag minns inte vad jag åt för pizza, men gissar på en hawaii. Sannolikheten är hög, för det är en av få pizzor jag äter.

För att flumma iväg lite så var jag nere på Abbe’s i Båstad och pratade lite med en av de där. Vi pratade om pdf och liknande och jag sa.
– ”Om ni skulle få för er att ändra menyn, så är det enkelt att bara byta namn. Till exempel byta ut Hawaii.”
Då fick jag snabbt svaret,
– ”Men vi kan ju inte ta bort din favoritpizza.”
Själv kan jag inte minnas att jag sagt att det är min favorit, men som pizzabagare känner man nog till folks hemligheter.

Tillbaka till strandhotellet, så är mitt minne att det var mörkt. Jag och resten av familjen skulle ha pizza. Men det var så skum känsla över den pizzerian, det kändes inte som en pizzeria, inte alls faktiskt.

Så mitt enda minne av den pizzerian är att det bara kändes fel..

Här nedan kommer två bilder från strandhotellet som aldrig varit hotell.

Hans favoritrum var discodelen som skulle bli klar till sommaren lovade han.

/Benjamin

Skriv en kommentar

© 2011-2013 Benjamin Andréasson | All rights reserved | Bara En Minut

%d bloggare gillar detta: